< Grįžti į sąrašą


Prekės šiuo metu neturime.

Noriu būti informuotas kai prekė atsiras:
El.paštas

PUIKI DOVANA
Taro: išmokite burti kortomis (su kortomis)
-

12,50
224p. Kieti viršeliai.

TARO - KAS TAI?

Taro yra viena iš seniausių kortų rūšių, atsiradusi apie 1200 m. Piešiniais puoštas kortas sudaro dvidešimt du vadinamieji Didieji arkanai, arba koziriai, ir penkiasdešimt šeši Mažieji arkanai. Didieji arkanai iliustruoti simboliniais piešiniais ir turi neįprastus pavadinimus: Kvailys, Imperatorė, Velnias ar Likimo ratas. Mažieji arkanai susideda iš keturių kortų rūšių, kurios kiekvienos rūšies sekoje eina nuo Tūzo iki Dešimakės, po jų - vadinamosios Dvaro kortos - Pažas, Riteris, Karalienė ir Karalius, - kurios panašios į šiuolaikines žaidimams skirtas kortas, tik turi vieną papildomą Dvaro kortą. Iki šiol neaišku, ar Didieji ir Mažieji arkanai atsirado kaip vieninga kortų malka, ar tik vėliau susijungė į vieną.


ATRODO BAUGINAMAI

Net jeigu niekada nesate bandę burti Taro kortomis, veikiausiai girdėjote, kad tai šiek tiek bauginantis ir grėsmingas užsiėmimas. Tiesą sakant, toks požiūris nėra visiškai teisingas, nors esama priežasčių, dėl kurių atsirado ši prieštaringa Taro reputacija - tai kortos, kurių pavadinimai Mirtis ir Velnias. Žmonės, nieko neišmanantys apie Taro, linkę manyti, kad šios kortos reiškia kažką blogo. O iš tiesų šie paveikslėliai simbolizuoja ir remiasi tikrais kiekvieno mūsų gyvenimo įvykiais. Pagaliau juk mirtis kaip visą ko pabaiga, tiek fiziniu ar simboliniu aspektu, yra kasdienybės dalis. Vieną dieną visi pažvelgsime mirčiai į akis, bet ir prieš tai mūsų gyvenimas bus kupinas įvairių baigčių: mokyklos užbaigimas, darbo metimas, išėjimas iš namų, santuoka, vaikų atsiradimas, skyrybos ar išėjimas į pensiją. Taigi, jei būrimo metu ištraukiama Mirties korta, prieš susiedami ją su fizine mirtimi turime apsvarstyti daugybę kitų interpretacijų.

Panašiai ir Velnio korta, kuri nors ir nesiejama su blogiu, tačiau žmonių psichikoje palieka neigiamą atspalvį, su kuriuo verčiau susitaikyti, negu iš viso jo vengti. Taro būrimuose Velnias yra daugiau gundymo ir mūsų pačių silpnumo ženklas, nei kažkokia išorinė blogio jėga, neva priversianti mus elgtis prieš mūsų valią.

Kiekvienos Didžiųjų arkanų kortos piešinys vaizduoja gyvenimo etapą, kuris gali būti mums artimas, todėl nenuostabu, kad Taro kortos naudojamos pranašavimui - tai suteikia galimybę žvilgtelėti į ateitį ar atskleisti paslaptį.


IŠ KUR ATSIRADO TARO?

Taro egzistavo ne vieną šimtmetį, o ankstyviausi paminėjimai siekia italų renesanso laikus. Nors niekas negali tiksliai pasakyti, kodėl šios kortos atsirado, manoma, kad jos buvo sukurtos žaidimui. Žaidimas „Koziriai", šiandien geriau žinomas pavadinimu Tarrochi, panašus į dabartinį bridžą ir vis dar populiarus Italijoje bei Prancūzijoje, o Didieji arkanai šiame žaidime atlieka didžiųjų kozirių vaidmenį. Šie koziriai gali pakeisti bet kurios rūšies kortą ir kirsti visas eilines kortas.

Esama daugybės teorijų, teigiančių, kad dvidešimt dvi Didžiųjų arkanų kortos, iliustruotos keistais ir paslaptingais piešiniais, buvo sukurtos kaip dvasinis žemėlapis ar informacijos sistema, leidžianti pasiekti dvasinį nušvitimą.

Šios unikalios kortos, kurios bėgant amžiams išsilaikė daugmaž nepakitusios, buvo iš naujo atrastos prancūzų ir anglų okultistų XIX a. pabaigoje. Jie iššifravo mistiškas bei magiškas Taro kortų simbolių reikšmes. Jų paslaptingi piešiniai didele dalimi ir lemia Taro kortų žavesį bei palaiko jų, kaip būdo ateičiai spėti, reputaciją.

Įvairios ezoterinės organizacijos perėmė ir nagrinėjo Taro. Šios kortos buvo svarbi mokymo dalis „Magiškojoje auksinės aušros draugijoje" (Hermetic Order of the Golden Dawn). XX a. pradžioje įtakingas „Auksinės aušros" narys A. E. Waite'as kartu su menininke Pamela Colman-Smith sukūrė naują Taro kortų atmainą, žinomą kaip Waite-Taro kortas. Waite'as pakeitė kai kurių senesnių kortų simboliką, bet svarbiausia, kad Mažųjų arkanų kortas jis papildė iliustracijomis, taip suteikdamas šioms kortoms skiriamuosius bruožus ir palengvindamas jų įsiminimą - juk anksčiau Mažieji arkanai buvo pažymėti tik kortų rūšies simboliu ir tradicinėmis „akimis". Naujasis dizainas gerokai palengvino naudojimąsi Taro kortomis.


KODĖL TIEK DAUG KORTŲ ATMAINŲ?

Per pastaruosius dvidešimt metų Taro kortos ėmė dominti vis daugiau žmonių ir nuo 1980 m. buvo sukurta daugybė naujo dizaino kortų. Taro suteikia plačias galimybes pasireikšti vaizduotei, todėl menininkai ir šiaip Taro entuziastai ėmė savaip piešti ir spalvoti paveikslėlius, nors ir atsižvelgdami į originalią simboliką. Taigi dabar galime pasirinkti nuo tradicinių Taro kortų - kai kurios yra dekoruotos Renesanso epochos stiliumi iki šiuolaikinio kortų apipavidalinimo, atsiradusio septintame ir aštuntame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose. Esama Taro kortų, kur vaizduojamos katės, augalai ar gėlės, remiamasi graikų, romėnų, egiptiečių, keltų, skandinavų ir Amerikos indėnų mitologija ar naudojami alcheminiai bei astrologiniai simboliai ir t. t., ir pan., taigi išsirinkti iš šios gausybės įvairiausių kortų nebus paprasta.


Knygoje "Taro. Išmokite burti kortomis" aptariamos visos kortos ir pateikiami būrimo pavyzdžiai.

Kartu pridedama visa kortų malka iš 78 kortų (dydis 6x9 cm), su aiškiais simboliais, puikiai tinkančiais pradedantiems.







Šią ir daugelį kitų prekių galite įsigyti ir užsukę į Aum centro parduotuvę Kaune:
Kęstučio g. 83 (Priešais muzikinį teatrą)
Darbo laikas ir žemėlapis čia.
Laukiame Jūsų!



Naujos prekės
Witch Runes. Ведьмины руны. Самое...
€17,90
Таро: практики прогнозирования
€19,90
Colosseum Žaidimo kortos Dvi Kaladės
€14,75
Lenormand de Paris kortos
€21,58
Tarot of a Moon Garden Borderless kortos
€37,36
Puodelio su šaukštuku rinkinys "Magija"
€14,90
Žvakidė 'Juoda katė'
€4,90 €5,90
Mėnulio akmens apyrankė
€22,00
Japoniški smilkalai Morning Star Frankincense
€12,90
Magiški kamuoliukai. Sėkmės paslaptys Jūsų rankose...
€29,99

EnglishEstonianGermanLatvianLithuanianPolish