Eckhart Tolle

Vokietijos rašytojas ir šiuolaikinis dvasinis mokytojas

Iš ciklo "Dvasiniai mokytojai"

Eckhartas Tolle buvo neramus jaunuolis, kurį nuolat kankino jo mintys. 13-os metų, išvykęs iš Vokietijos į Ispaniją, jis metė mokyklą, kad išvengtų priešiškos aplinkos. Pabėgti nuo savo minčių pasirodė sudėtingiau. Kelis kartus jis buvo nusprendęs nusižudyti, kad baigtų egzistenciją, kurią laikė beprasme ir be tikslo.

19-os metų amžiaus Eckhartas persikėlė į Londoną, kad taptų kalbos mokytoju ir galiausiai Kembridžo dėstytoju. Jo nenoras gyventi jo neapleido. Praėjo dar 10 metų, kol jis galiausiai rado savo vidinės ramybės šaltinį.

Netrukus po 29-ojo gimtadienio Eckhartas Tolle patyrė nušvitimą, kuris liko su juo iki šių dienų. Jis suprato savo tikrąją dvasinę prigimtį ir galiausiai galėjo atsitraukti nuo savo nuodingų minčių. Dabartinio momento suvokimas yra jo mokymo esmė.

Eckhart Tolle ateinančius metus praleido, gilindamas savo supratimą ir gyvendamas marginalų gyvenimą Londone. Bedarbis ir benamis, jis mėgdavo sėdėti parke ir palaimingai stebėti pasaulį.

Dvasiniai ieškotojai pradėjo burtis aplinkui, kad galėtų pabūti jo ramybės būsenoje ir išmokti ją rasti. Tuomet Eckhartas pradėjo savo darbą kaip dvasinis mokytojas. Dabar jis gyvena ir dirba Vankuveryje, kur parašė savo žinomiausią knygą "Šios akimirkos jėga" ("Power of Now").

"Įsisamoninkite, kad dabartinis momentas yra viskas ką jūs turite. Tegul DABAR būna centrine gyvenimo ašimi." - Eckhart Tolle

Šiuo metu galima įsigyti


EnglishEstonianGermanLatvianLithuanianPolish