Jau 20 metų su Jumis! Nemokamas siuntimas Lietuvoje nuo 39 EUR!
< Grįžti į sąrašą

NAUJIENA
Akvamarino kristalas
Magiški kristalai

5,00

Į krepšelį


Akvamarinas: Ramybės ir drąsos akmuo

Akvamarinas, turintis kerinčių jūros mėlynumo atspalvių, yra brangakmenis siejamas su ramybe, drąsa ir bendravimu. Jo pavadinimas kilęs iš lotyniškų žodžių aqua (vanduo) ir marina (jūra), atspindinčių jo raminančią ir taikią energiją, primenančią vandenyno esmę. Istorijoje akvamarinas buvo gerbiamas kaip keliautojų, ypač jūrininkų, apsaugos akmuo ir tikėta, kad jis skatina proto ir širdies aiškumą.

Susidarymas ir išvaizda

Akvamarinas priklauso berilų šeimai, kuriai taip pat priklauso smaragdas ir morganitas. Jo ryški mėlynai žalia spalva atsiranda dėl to, kad jo kristalinėje struktūroje yra geležies. Spalva gali būti nuo blyškiai mėlynos iki sodriai mėlynai žalios, o intensyvesni atspalviai brangakmenių pasaulyje labai vertinami. Akvamarinas dažniausiai randamas Brazilijoje, tačiau jo telkinių aptinkama ir tokiose šalyse kaip Pakistanas, Nigerija ir Madagaskaras.

Simbolika ir gydomosios savybės

Akvamarinas glaudžiai susijęs su gerklės čakra, kuri valdo bendravimą ir saviraišką. Jis padeda jo nešiotojui aiškiau ir ramiau bendrauti, todėl yra vertingas akmuo tiems, kuriems sunku išsakyti savo tiesą ar išreikšti emocijas. Skatindamas sąžiningą ir užjaučiantį bendravimą, akvamarinas gali pagerinti tarpusavio santykius ir padėti spręsti konfliktus, vadovaudamasis nuoširdžiu ir atviru požiūriu.

Šis brangakmenis taip pat žinomas dėl savo gebėjimo mažinti stresą ir skatinti ramybės jausmą. Jo rami energija gali nuraminti pernelyg aktyvų protą, todėl jis idealiai tinka tiems, kurie ieško ramybės nerimo ar emocinės sumaišties metu. Akvamarino raminamasis poveikis dažnai naudojamas meditacijai, padedant praktikuojantiems akvamariną užmegzti ryšį su vidine išmintimi ir intuicija.

Viena iš labiausiai žinomų akvamarino savybių yra jo ryšys su drąsa. Istoriškai tikėta, kad jis saugo jūreivius ilgose kelionėse, saugo juos nuo žalos ir padeda saugiai plaukti per audringus vandenis. Šiandien žmonės naudoja akvamariną kaip drąsos akmenį, kad galėtų atremti savo baimes ir įveikti iššūkius tvirtai ir užtikrintai.

Naudojimas kasdieniame gyvenime

Akvamarinas pasižymi raminančiomis ir stiprinančiomis savybėmis, todėl yra puikus akmuo kasdieniam naudojimui. Papuošaluose jis nešiojamas kaip vidinės ramybės ir emocinės pusiausvyros simbolis. Manoma, kad akvamarino pakabuko nešiojimas šalia gerklės čakros sustiprina bendravimą, o jo padėjimas erdvėje, kurioje siekiate atsipalaiduoti, pavyzdžiui, miegamajame ar biure, gali sukurti raminančią atmosferą.

Daugelis žmonių naudoja akvamariną medituodami, kad sustiprintų dvasinį augimą ir aiškumą. Sakoma, kad jo rami energija skatina gilesnį atsipalaidavimą ir introspekciją, padeda atsikratyti įtampos ir pasitelkti vidinį vadovavimą.

Akvamarinas taip pat yra populiari dovana, dažnai siejama su 19-osiomis vestuvių metinėmis, nes simbolizuoja ištikimybę, bendravimą ir ilgalaikius santykius.

Ilgis: 3 - 4 (cm)





Šią ir daugelį kitų prekių galite įsigyti ir užsukę į Aum centro parduotuvę Kaune:
Kęstučio g. 83 (Priešais muzikinį teatrą)
Darbo laikas ir žemėlapis čia.
Laukiame Jūsų!




Tinklaraštis
Kristalų tinklelių gidas pradedantiesiems
Ezoterinis Centras AUM

Skaityti
Įžanga į kristalų pasaulį
8 kristalai pradedantiesiems

Skaityti