Jau 20 metų su Jumis! Nemokamas siuntimas Lietuvoje nuo 39 EUR!
< Grįžti į sąrašą

NAUJIENA
Shruti Box Mata Hari 432 Hz -- 2750 g; 38 cm


226,80
Numatoma prekės pristatymo data: 2024-10-30


Į krepšelį



Aukštos kokybės koncertinis instrumentas su ypač dideliu snapeliu ir sodriu, sodriu garsu. Pakanka švelnaus poslinkio, kad garsas išliktų stabilus, net ir atidarius kelias svirtis. Rėmas pagamintas iš medžio masyvo, o šonai - iš faneros. Į komplektą įeina krepšys, skirtas nešiojimui ir laikymui.

Apie gaminį
Tonų diapazonas nuo c iki c'. 
Sureguliuotas į A4, 432 Hz.
Kiekvienas instrumentas yra individualiai pagamintas rankomis ir gali šiek tiek skirtis nuo mūsų aprašymo / nuotraukų.
Pagamintas iš tikmedžio ir faneros.
Pridedamas nešiojimo krepšys.


Šruti dėžutė
Šruti dėžutė, dar vadinama surpeti, yra puiki pagalbinė priemonė atliekant modalinę muziką, improvizaciją, darbą su balsu, obertoninį dainavimą, muzikos terapiją ir visų rūšių indišką muziką. Ji suteikia pilną, atraminį drone garsą, yra tvirta, mobili ir itin lengvai valdoma. Norint pradėti groti, pirmiausia reikia atrakinti abiejose pusėse esančius medinius snapelius. Tada atidarote norimų skambėti natų svirtis. Galiausiai atsargiai pajudinate atidarytą vienos pusės sūkurį - ir išsiskleidžia jūsų dronas! 

Kas gali naudoti "Shruti" dėžutę?
"Shruti" dėžutei nereikia nei derinimo, nei sudėtingos grojimo technikos. Todėl ji vienodai tinka tiek pradedantiesiems muzikantams, tiek profesionaliems muzikantams, mokytojams, terapeutams ir atlikėjams. Ji sukuria malonų natūralų akustinį garso lauką, tinkantį bet kokiam darbui, ir leidžia grojant visiškai susikoncentruoti į dainavimą, kalbėjimą, stebėjimą ar judėjimą.

Konstrukcija
"Shruti" dėžutė skleidžia galingą, nešantį drone garsą ir ja itin lengva groti. Ji idealiai tinka akompanuoti bet kokiai indiškai muzikai, darbui su balsu, modalinei improvizacijai ar obertoniniam dainavimui arba indiškiems pučiamiesiems instrumentams, ypač bansuri (bambukinei fleitai). Garso ir tono skleidimas panašus į armonikos ar akordeono: instrumento viduje esančias metalines nendres virpinti verčia pro jas praeinantis suspaustas oras. Oro judėjimą valdo dvi iš abiejų instrumento pusių esančios varpos. Vienoje pusėje yra 13 svirčių. Jas atidarius, oras iš vidaus patenka į vidų ir priverčia po svirtimi esančią nendrę išgauti natą. Šruti dėžutė apima visą oktavą iš 13 chromatinių pusinių natų. Tokiu būdu galite laisvai pasirinkti toną, geriausiai atitinkantį konkrečius jūsų reikalavimus. Norint išgauti ypač sodrų ir pilną skambesį, patartina prie tonikos pridėti kvintą arba apatinę kvintą. Žinoma, galimi ir bet kokie kiti deriniai. Jos pranašumas prieš fisharmoniją: ji yra mažesnė, lengvesnė, pigesnė, lengviau transportuojama ir lengviau grojama.

Kaip groti
Šruti dėžute galima groti viena ranka sėdint, stovint ar net vaikštant. Pirmiausia reikia atidaryti šonines svirtis, kurios užrakina visą instrumentą. Tada atidarote norimų natų svirtis - ši pusė turi būti nukreipta į jus. Dabar uždėkite ranką ant instrumento viršaus ir spauskite į save pusę be svirtelių. Garsumą galima reguliuoti keičiant tempą ir slėgį, kuriuo spaudžiami sūpuoklės. Kai atpalaiduosite pirštų spaudimą, varpai automatiškai išsiskleis ir galėsite vėl paspausti, kad išgautumėte vientisą garsą. Perkišę ranką per viršuje esančią rankeną, instrumentą vienu metu galite nešti ir groti tik viena ranka. Taip pat galite per rankeną perkišti dirželį ir pakabinti jį ant kaklo.

Grojimo patarimai
Geriausia, kad "Shruti" dėžutė stovėtų ant lygaus pagrindo arba bet kokios stabilios atramos. Arba ją galima nešioti ant rankenos, kad grojant būtų galima laisvai judėti. Garso garsumas ir vientisumas priklauso nuo sūpuoklių judėjimo greičio ir slėgio. Tai pajusite akimirksniu. Ypač apvalus ir gražus dronas sukuriamas pridedant kvintą arba kvartą virš pasirinkto pagrindinio garso (dar vadinamo "tonika"). Galimi ir kiti natų deriniai pagal individualius pageidavimus - nuo tiesių mažorinių akordų iki disonansinių klasterių. Tačiau saugokitės:

Istorija
Šruti dėžutė buvo sukurta iš europietiško harmonijaus, kurį XIX a. į Indiją atvežė misionieriai. Ji dar vadinama surpeti ir tradiciškai daugiausia naudojama liaudies ar religinei muzikai akompanuoti. Dėl klaviatūros nebuvimo tai yra grynas drone instrumentas. Dronai - tai nepertraukiamai skambančios pavienės ar daugybinės natos, kurių nenutrūkstamas buvimas sukuria atvirą garso erdvę. Šią erdvę galima užpildyti melodijomis ar kitomis muzikinėmis struktūromis. Drone idėja yra esminė indų muzikos dalis. Tačiau dronai žinomi ir Vakarų muzikoje, ypač senoviškesnėse jos formose. Kai kurie vakarietiški instrumentai, pavyzdžiui, dūdmaišis ar hurdy-gurdy, netgi turi įmontuotus dronus.

Šiuo metu šią prekę galima įsigyti tik internetu.