Jau 20 metų su Jumis! Nemokamas siuntimas Lietuvoje nuo 39 EUR!
< Grįžti į sąrašą

NAUJIENA
Mistinis ritualinis būgnas Damaru + viršelis -- 13x11x7 cm


29,04
Numatoma prekės pristatymo data: 2024-10-30


Į krepšelį


 

Žavus ir mistiškas damaru (būgnas),  gražiai papuoštas spalvingu šilko kutais ir kutais, kuris atrodo itin įspūdingai ir skleidžia puikų garsą. Lengvai susukamas, kad būtų galima supakuoti į šilko brokato dėžutę kelionei. Puikus garsas ir balansas, puikios kokybės ritualinis būgnas. Tikslus būgno aukštis ir skambesys priklauso nuo drėgmės, temperatūros ir pan.

Dangtelio spalva būna įvairi - geltonos arba raudonos spalvos.

Damaru ritualinis būgnas
Damaru tradiciškai naudojamas per hinduistų ir budistų pudžos ir kitas maldos apeigas. Lėtai ir metodiškai grojant, damaru būgnas akompanuoja įtaigiai skambančioms chöd ritualo melodijoms ir giesmėms, kurios lydi vidines meditacijas ir vizualizacijas, sudarančias šios dvasinės praktikos esmę. Paprastai šiai praktikai naudojamas didesnis Chöd būgnas, tačiau galima naudoti ir damaru.

Damaru simbolika
Damaru garsas laikomas tuštumos arba šunyatos simboliu. Du kartu sujungti būgnai simbolizuoja santykinę ir galutinę Bodhicittą. Damaru formos šaknys siekia senovės Indiją, kur viena būgno pusė simbolizuoja vyriškąją metodo energiją, o kita - moteriškąją kūrybinę išminties energiją. 

Tantriniuose budistiniuose ritualuose damaru mus moko ir primena apie nepastovumą, nes garsas iškviečia moteriškąsias dievybes, vadinamas dakinėmis. Kitas damaru garso aiškinimas teigia, kad būgnas vaizduoja širdies plakimo ritmo galias.

Induizme, ypač Šivos garbintojų, tikima, kad Šivai mušant damaru atsirado pats pirmasis garsas (nada). Šis pirmasis garsas buvo išgautas nebūties tuštumoje. Šiva pradėjo savo kūrybos šokį pagal Damaru ritmą. Iš Jo šokio atsirado pasaulis.

Šiuo metu šią prekę galima įsigyti tik internetu.